UAB (Escriptura en prensa)

Bassas: “Observa, captura, destria i comunica”

Gracies al seu sentit de l’humor característic i durant gairebé una hora de conferència, el periodista guardonat amb un Premi Ondas va pronunciar un discurs ple d’esperances envers el futur.  


El passat dilluns 7 d’octubre a l’aula magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona va tenir lloc l’acte inaugural del vigent curs dirigit pel degà de la Facultat, Josep Maria Català, el rector de la Universitat, Ferran Sancho, i seguit per la xerrada del periodista Antoni Bassas.

Amb frases com "la societat sempre necessitarà algú que ordeni l'actualitat" o “No importa equivocar-se, és una part essencial de la vida i de l'aprenentatge” i sota la atenta mirada de més de dos-cents alumnes, el professional català encoratjava als alumnes assistents a la conferència “Periodista: una veu i una mirada” amb el seu optimisme.  

L'editor i articulista del diari Ara, va donar-li molta importància al to i al llenguatge, donat que són aspectes fonamentals i decisius en el món de la comunicació i la transmissió de la informació.

També, va captar l’atenció d’alumnes i professors amb la seva visió sobre el periodisme: “El periodisme és una mirada, una mirada projectada per a algú que té una mirada pròpia, un punt de vista”.

L’ex corresponsal de TV3 als Estats Units, fent us dels seus quatre anys d’experiència, va contrastar la societat americana amb la europea, afirmant que ells tenen un domini superior del llenguatge, ja que són “entrenats” des de petits amb les tècniques de l’oratòria i és per això que tenen una major fluïdesa verbal en públic.

Finalment, per concloure amb l’acte, el periodista va obrir un torn de paraules per donar resposta als dubtes i curiositats tant del  seu futur com d’experiències viscudes durant la seva trajectòria professional.

L’acte, adreçat majoritàriament als alumnes de primer any, també va ser transmès via streaming a través de la pàgina web de la Universitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario